Teamledare Sociala Jouren

Om arbetsplatsen

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 86 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Sociala jouren ansvarar för socialtjänstens uppdrag utanför kontorstid i akuta frågeställningar.

Sociala jouren arbetar i dagsläget mot tio kommuner: Bromölla, Hässleholm, Hörby, Karlshamn, Kristianstad, Olofström, Osby, Ronneby, Sölvesborg och Östra Göinge.

Arbetsgruppen består av, förutom teamledaren, fyra medarbetare som samtliga har mångårig erfarenhet av socialjoursarbete och myndighetsutövning inom socialtjänsten.

Vi hanterar ärenden som inkommer utanför kontorstid och som ej kan avvakta till nästkommande vardag. Det kan handla om ärenden som rör barn och ungdom, vuxenvården, våld i nära relation samt ekonomiskt bistånd.

Nu söker vi dig som vill vara med i utvecklingsarbetet och som vill leda ett team som arbetar utifrån det yttersta ansvaret i frågor som dyker upp utanför kontorstid.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Teamledarens uppdrag är att upprätthålla och i vissa fall vidareutveckla verksamhetens rutiner tillsammans med arbetsgrupp och enhetschef. Teamledaren är kommunernas huvudkontakt i den sociala jouren och har ansvar för att bland annat sammanställa statistik och hålla en löpande kontakt med anslutna kommuner samt styrgrupp.

Du samverkar med de olika kommunerna och enheterna vars ärenden hanteras under jourtid vilket innebär att du även är
• aktiv i utvecklingsarbetet kring Sociala jouren.
• medverkar i nätverk, styrgrupp och andra forum som är av vikt för verksamheten.
• hantera avvikelser och synpunkter från medborgare och anställda som en del i arbetets kvalitetssäkring.
• ha jour- och beredskap, var tredje helg.
• hålla kontakten med och uppdatera Sociala jourens vikarier.
• uppdatera underlag, rutiner och verktyg som medarbetarna behöver för att kunna utföra sitt jourarbete.

Arbetsgruppen handlägger även körkortsärenden och kontaktpersonsutredningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi vill att du har gedigen arbetslivserfarenhet från socialtjänstens myndighetsutövande verksamhet och god kunskap avseende SoL, LVU, LVM. Eftersom kommunikation och dokumentation är en stor del i ditt arbete ska du kunna utrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du som söker till oss har B-körkort för manuell växellåda för att enkelt ta dig runt i arbetet vid behov.

Rollen kräver att du är strukturerad, självständig, målinriktad och har lätt för att samarbeta. Vi vill att du är ansvarsfull, noggrann och ödmjuk i förhållningssätt till både arbete och mänskliga kontakter. Du är en person som vill utvecklas och lära dig arbeta på nya sätt.

När sökande erbjudits anställning ska den som i sitt arbete direkt och regelbundet kommer i kontakt med barn visa ett registerutdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2013:852 Socialtjänstlagen.

Anställningsvillkor

Antal tjänster
1
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsten är ett vikariat med varaktighet på nio månader men möjlighet till förlängning.
Publicerad
2024-04-30
Ansök senast
2024-05-13

Kontaktpersoner

  • Mats Viking
    Enhetschef
    Telefon 044-134944

Ansökningsinformation

Referensnummer
AOV-2024-35Ansök här

Övrig information

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

I Kristianstads kommun tillämpar vi heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Vi tillämpar också rökfri arbetstid.

Har du skyddade personuppgifter skickar du in din ansökan via post märkt med titel och referensnummer. Du kan också lämna din ansökan på Rådhus Skåne. Har du frågor kan nå oss via växeln 044-13 50 00.

Har du frågor kring hur du gör din ansökan, kontakta systemets support på telefon 0771-69 36 93 eller via länken https://zero.comaround.com/sv-se/.

Medborgarcenter hjälper dig

Vi hanterar dina frågor om kommunens verksamheter och du kan besöka oss, ringa oss eller skriva. Oftast får du hjälp direkt, annars lotsar vi ditt ärende rätt.

Stängt Öppnar 20 maj kl 07.45
Hjälpte informationen på sidan dig?